Espai de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes dels centres educatius dels barris Bellvitge i Gornal de L'Hospitalet.

7 de juny 2016

AMPA escola Prat de la Manta | TEMPS en FAMILIA: Dóna la nota

L'AMPA de l'escola Prat de la Manta va ser una de les convidades a explicar-nos una experiència d'èxit vers el TEMPS DE LLEURE EN FAMÍLIA.

A l’escola Prat de la Manta existeix la comissió Participació i Formació que funciona fa uns quants anys i la formen persones de la junta de l’AMPA, famílies sòcies i equip directiu. La comissió es va crear amb la intenció de coordinar les propostes que poguessin venir de cada una de les parts que conformen la comunitat educativa dins de l’escola.

La Lidia, mare de l’escola, i la Mercè, membre de l’equip directiu, ens expliquen que a l’escola fan activitats familiars com el “Sopar de germanor” a final de curs. Tallers de català amb el Centre de Normalització Lingüística amb mares voluntàries. I van participar a “El gran recapte” de TV3 amb un grup format per persones de tota la comunitat educativa.

El curs 2014-15, a una xerrada sobre educació emocional, en un moment donat els assistents parlaven dels records que tenien de la seva infància i es van adonar que gran part estaven relacionats amb activitats familiars. Van decidir que calia fer activitats conjuntes pares, mares, fills i filles en veure com repercutia en positiu.

Així que desprès d’un sondeig, al setembre del 2015 van engegar “Dóna la nota” els dimarts al sortir de classe, amb tres objectius clars: Potenciar que les famílies participessin activament a l’escola, crear lligams en la comunitat educativa i gaudir de la música.

L’activitat està subvencionada pel Plà Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de L’Hospitalet i col·labora l’Escola de Música i Centre de les Arts de la ciutat.

Les condicions per participar és que l’alumne, de P4 en endavant, havia de venir acompanyat i que el grup havia de tenir màxim de 10 famílies. Però va acabar sent molt flexible perquè algun germà de P3 també ha participat i en ocasions s’ha superat el límit de famílies.

Van començar 13 famílies i a final de curs han estat 16 les participats, 7 d’elles de manera constant, així com 7 mestres.

La Mònica, professora de música de l’escola que guia el taller, comenta que per a ella ha estat un repte treballar amb adults, i el més difícil, trobar cançons que engresquin tan a adults com a nens i nenes de totes les edats.

Fan servir un bloc on pengen la lletra de les cançons per repassar-les.
De temps lliure en familia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada