Espai de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes dels centres educatius dels barris Bellvitge i Gornal de L'Hospitalet.

7 de juny 2016

AMPA escola Lola Anglada | TEMPS EN FAMÍLIA: Teatre social

L'AMPA de l'escola Lola Anglada va ser una de les convidades a explicar-nos una experiència d'èxit vers el TEMPS DE LLEURE EN FAMÍLIA.

Per a fomentar la participació de les famílies al Lola Anglada, des de serveis socials i FAPAC és proposa a l’AMPA treballar temes de criança des de l’espai “Teatre Social”.

Aquesta activitat està dirigida per un tècnic del Forn de teatre Pa’tothom, en sessions de dues hores un dia a la setmana. En els inicis, els fills i filles de les mares també hi participaven de l’espai, ara s’estan amb voluntàries de l’Ajuntament de l’Hospitalet. 

El teatre social permet a les mares dedicar una estona a elles mateixes. No és tracta d’aprendre a ser actriu, si no de fer servir el teatre com a eina de transformació social. És una eina que repercuteix en els fills i filles, perquè si nosaltres estem bé ells i elles també. La multiculturalitat de l’escola fa encara més rica l’activitat.

Comencen la sessió amb estiraments i parlant de com els hi ha anat el dia i fan tècniques i exercicis de confiança i d’escolta.

La Lilian, mare participant, explica que en aquest espai de teatre s’alliberen i se’n obliden dels problemes. Que arrel de participar en aquesta activitat, exterioritzen les seves emocions amb més facilitat, també amb els seus fills i filles. Per als fills, veure que les seves mares van a l’escola i que a més a més s’ho passen bé, els fa sentir-se més a gust i contents al centre.

Com a repte tenen poder crear una obra en la que entre totes busquen un tema comú, laboral, de precarietat, migració... i el reflecteixen en una obra que s’atura en ple conflicte, i és el públic qui que decideix el final i fins i tot hi participa per posar un final a l’obra. Entre tots i totes, actrius i públic, resolen el conflicte.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada