Espai de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes dels centres educatius dels barris Bellvitge i Gornal de L'Hospitalet.

7 de juny 2016

AFA escola Paco Candel | TEMPS en FAMÍLIA: "Colònies en família"

L'AFA de l'escola Paco Candel va ser una de les convidades a explicar-nos una experiència d'èxit vers el TEMPS DE LLEURE EN FAMÍLIA.

Desprès de que per manca d’inscripcions no quallés l’oferiment de l’escola de fer unes colònies per a tota la comunitat educativa des de P5 fins a 1r de primària, les famílies que sí es van inscriure van començar a treballar la possibilitat d’organitzar-les des de les famílies. Així, al curs 2013-14 es van organitzar les primeres colònies familiars des de la Comissió d’Acció Social de l’AFA, que promou la participació de les famílies dins l’escola. L’objectiu era cobrir la manca de colònies escolars i crear un espai de convivència entre les famílies, siguin o no sòcies de l’AFA.

Cap al gener, febrer, és posen en marxa amb l’organització. Mitjançant un formulari les famílies trien la data que prefereixen i voten la casa (amb piscina, això si) que més els hi agrada, dintre de tres propostes que fa l’AFA. Les opcions amb més quòrum són les escollides. Les famílies s’apunten als tallers que ofereix la casa i es fa un primer pagament del 50%, que permet tenir una orientació de quantes famílies aniran a les colònies. Al maig es fa el segon pagament i s’envia tota la informació a les famílies. Al juny, marxen de colònies!

El primer any van contractar una empresa que ho organitzava tot, però va ser el curs 14-15 que es van incorporar a l’escola i a les colònies pares i mares professionals del món del lleure. Llavors, van incorporar activitats pròpies amb el benefici de fer-les més “seves” i més econòmiques, ja que no necessiten monitoratge ni transport perquè van amb vehicle propi.

Una de les activitats que organitzen les famílies es Bibliopati, una activitat que es fa habitualment a l’escola i que la gestionen pares i mares bibliotecaris. Consisteix en explicar un conte a l’hora del pati. A la casa de colònies la fan a la nit, junt amb un joc de nit.

Encara que fa dos anys que l’escola també fa colònies, les famílies, continuen organitzant aquestes. A les últimes van participar 30. Així que els nens i nenes viuen dos models diferents de colònies, amb els i les mestres amb allò de “ja som grans”, i amb els pares i mares per reforçar el vincle familiar i amb la resta de famílies de l’escola.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada